Kil Maskesi Nasıl Yapılır

Kil Maskesi Nasıl Yapılır

Kil maskesi bayanların güzelleşme yolunda uyguladıkları en eski yöntemlerden birisidir. Her cilt tipine uygun olarak yapılabilen bu maske cildi güzelleştirmek amacıyla yapılabilecek en doğal maskelerin başında yer alır. Kil maskesi uygulaması çok kolay olmakla birlikte, cildi besleme, temizleme, sıkılaştırma ve toksinleri ciltten uzaklaştırma gibi mükemmel etkilere sahiptir. Kil alüminyum silika ile oluşan bir tortu ve granitin yavaş aşınması ile oluşan değişik elementler içeren bir yapıya sahiptir. Kil, iyileştirme etkisi bulunan ve çeşitli mikro organizmalara karşı oldukça antiseptik özelliği olan bir maddedir. Kil maskesi sayesinde cildin en derin tabakasında bulunan kirler bile dışarı çıkarak, cildin yeniden yapılanması sağlanır. Ayrıca kil ciltte ya da kişide herhangi bir alerjik durum yaratmamaktadır.

Kil Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kaliteli bir maske yapımı için kil seçiminde çok ince bir yapıya sahip, beyaz ya da yeşil kil kullanmaya özen gösterilmelidir. 
  • En doğal yapıya sahip olan kil beyaz olandır, beyaz kil karma ve normal cilt tipleri için uygulanabilmektedir.
  • Yeşil kil içeriği bakımından daha etkilidir ve kurutucu özelliği bulunması açısından da yağlı ciltlerde uygulanması önerilmektedir. 
Kil Maskesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
  • Kil maskesi haftada en az 1 kez kullanılarak olumlu sonuçlar alınabilir. Eğer uygulanabilirse haftada 2 kez uygulanması cildiniz açısından faydalı olacaktır. 
  • Kuru ciltlerde kil maskesi uygulaması yapılırken çok dikkat edilmelidir. Ciltteki ölü hücreleri ve toksinleri çıkartmada faydası bulunan kil maskesi, kuru ciltlerde içerisine az miktarda zeytinyağı ya da bitkisel yap eklenerek cilde uygulanmalıdır.
  • Kil maskesi cilde uygulandıktan sonra bir müddet beklenilir ve cilt çekilmeye başladığı an fazla beklemeden ılık su ile temizlenmesi gerekir.
Kil Maskesi Hazırlanışı ve Uygulanışı

Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı kil ( Cilt tipinize uygun olarak beyaz kil ya da yeşil kil tercih edebilirsiniz. )
  • 3 yemek kaşığı ılık su ya da oda sıcaklığında bekletilmiş su da olabilir.
  • 2 tatlı kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı ( İsteğe göre badem yağı da ilave edilebilir. )
Kil Maskesi Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine kili koyun ve üzerine oda sıcaklığında dinlenmiş suyu ilave edin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta suyun musluk suyu olmamasıdır. Hazır su ya da arıtılmış su ( kaynatarak oda sıcaklığında bekletilmiş su da kullanabilirsiniz. ) kullanmaya özen gösterilmelidir. Kile suyu ilave ettikten sonra en az 1 saat karıştırmadan bekletin. Bunun nedeni ise hemen karıştırdığınızda yapışkan bir hal alacak ve cildinize uygulanması zor olacaktır. Hazırlanışı sırasında yoğun bir kıvam elde ettiyseniz çok az miktarda su ekleyebilir, ince bir kıvam oluştuysa az miktarda daha kil ilave edebilirsiniz. Ayarını tutturmanız cildinize yapışması açısından çok önemlidir. Bu nedenle yoğurt kıvamına getirmeye özen gösterin. Karışıma zeytinyağı da ekleyerek oda sıcaklığında 15 dakika kadar beklettikten sonra hazırladığınız karışımı cildinize uygulayabilirsiniz.

Kil Maskesi Uygulanışı: 
Hazırladığınız maskeyi alnınızın orta kısmından dış tarafa doğru parmak uçlarınızı kullanarak cildinize sürün. Göz altı bölgesine ve dudak bölgesine sürmemeye özen gösterin. Maskeyi boyun bölgenize de uygulayabilirsiniz. Uygulama esnasında ince bir tabaka halinde sürmeye özen gösterin. Cildinize uyguladığınız maskeyi kurumaya bırakın ve cildinizin çekildiğini hissedene kadar bekleyin. Maske kuruma esnasında kesinlikle konuşmayın ve gülmeyin. Maskeniz tamamen kuruduğu an yüzünüzü ılık su ya da gül suyu ile pamuk yardımıyla temizleyebilirsiniz. Daha sonra dilerseniz cilt tipinize uygun bir krem kullanarak cildinizi nemlendirerek maskeyi sonlandırabilirsiniz.

Benzer Konular

Kil Maskesi Nasıl Yapılır Yorumları

Hiç Yorum Yapılmamış! İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz?

Yorum Yap

Bülten

Popüler Makaleler

Sinir Sistemi Hastalıkları

Sinir Sistemi Hastalıkları

Sinir sistemi hastalıkları, sinir sistemi içinde beyin, beyincik, omurilik, kafa sinirl...
Siyah Havuç

Siyah Havuç

Siyah havuç, bir diğer adı ile şalgam havuç, şalgam suyunun ham maddesi olarak kulla...
Siğil İçin Okunacak Dua

Siğil İçin Okunacak Dua

Siğil için okunacak dua, siğillerin yok olması için okunan duadır. Siğil duası 3-5...
Ayak Altında Siğil

Ayak Altında Siğil

Ayak altında siğil, çoğunlukla ayak tabanında oluşan siyah noktalı gri ya da koyu k...
Verrutol Siğil İlacı

Verrutol Siğil İlacı

Verrutol siğil ilacı siğil tedavisinde kullanılan topikal bir ilaçtır. Özellikle el...
Siğil İlacı

Siğil İlacı

Siğil İlacı, Piyasada birden fazla siğil ilacı bulunmaktadır. Siğiller bazen dokt...
Siğil Nasıl Geçer

Siğil Nasıl Geçer

Siğil Nasıl Geçer, Siğil çok fazla görülen bir deri virüsüdür. Siğilin diğer ...
Elde Siğil

Elde Siğil

Elde Siğil, Siğil genellikle bir virüs hastalığıdır. 'Human Papilloma Virüs' deni...
Sinir Sistemini Güçlendiren Besinler

Sinir Sistemini Güçlendiren Besinler

Sinir sistemini güçlendiren besinler, sinir sistemi sağlıklı işlev gördüğü süre...
Sempatik Sinir Sistemi

Sempatik Sinir Sistemi

Sempatik sinir sistemi, irade dışında çalıştırılan otonom sinir sisteminin bölüm...