Kötü huylu nodül, Boyun bölgesinde bulunan tiroit bezi oldukça önemli bir organdır. Çünkü vücuda iyot salgılayarak vücudun hemoiztazisinin yani vücut dengesinin ayarlanmasına yardımcı olur. Tiroid bezinde meydana gelen nodüller iyi ya da kötü huylu olabilir. Kötü huylu nodülün meydana gelmesi sonucunda çok büyük problemler sorunlar meydana gelir. Hayatı tehlike arz eden kötü huylu tümörün mutlaka tedavi edilmesi ve önlemenin alınması gerekir. Aksi takdirde kötü huylu tümörün boyun bölgesinde oluşması triod kanserine neden olabilir.


Kötü huylu nodülün neden olduğu hastalıklar

Boyun bölgesinde meydana gelen kötü huylu tümör tiroid bezini etkileyerek tiroid kanserine neden oluyor. Özellikle de bu meydana gelen tiroid kanseri oldukça önemli bir hastalıktır. Çünkü tiroid bezinin zarar görmesi demek vücudun dengesinin değişmesi demektir. Bu kişi çeşitli hastalıkların oluşmasına sebep olur. Triod kanseri ile çok sık karşılaşılmamaktadır. Erkeklere oranla kadınlarda daha sık görülen tiroid kanseri diğer kanser hastalarından biraz daha farklıdır. Çünkü tiroid kanseri hem çabuk teşhis edilir hem de tedaviye başlanıldığı zaman hemen cevap verir. Ve çabuk iyileşme gösteren bir kanser çeşididir. Kişiden kişiye farklı belirtiler ortaya koyarak kendini belli eden bu hastalığın genel belirtileri;
  • Yumurta büyüklüğünde bir şişlik 
  • Ses kısıklığı
  • Boğazda meydana gelen değişiklikler 
  • Yutkunma sırasında yaşanan zorlanma 
  • Guatr zehirlenmesi tıbbi adı hipertiroidi
  • Boğaz ağrısı ya da boğazda yanma 
Kötü huylu nodül nedenleri

Birçok neden kötü huylu tümörün oluşumuna neden olur. Özellikle de üşütme, bağışıklık sisteminin zayıflaması, boyunda kireçlenme veya tiroid bezinin iyi çalışmaması sonucunda çeşitli sorunların meydana gelmesine neden olur. Bu kötü huylu nodülün neden olduğu hastalıklardan bir tanesi de tiroid kanserinin oluşumudur.

Kötü huylu nodül tanısı 

Boyun bölgesinde elinizle hissedebileceğiniz büyüklükte bir şişlik fark ederseniz mutlaka doktora gitmelisiniz. İyi huylu olabildiği gibi kötü huylu nodül oluşumu da mevcuttur. Bu yüzden önceden tedbir almak çok önemlidir. Kötü huylu nodül var ise bu yapılan ultrason ve röntgen cihazlarında belli olur. Yapılan test ve tahlil sonuçları da nodülün iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğu daha net anlaşılır.