Kil Maskesi, Çok eski tarihlerden bu yana tedavi amaçlı kullanılan kil maskeleri, cilt problemlerine karşı kullanılır. Kilin içinde bulunan mineraller cilt yapısıyla birebir aynıdır. Dışarıda yıpranan ciltlerde, kapalı mekanlarda, havasızlıktan ve ortamdaki hava kirliliğinden, bu dış etkenlerden hasar gören cilt gözeneklerinin kapanmasına neden olur. Devamlı tahribata maruz kalan cilt de gittikçe zayıflamaya ve yaşlanmaya doğru giderek hızlanacaktır. Bu sebeplerden dolayı özellikle yüz bölgesine uygulanan bir bakım maskesidir. Yıkamadan sonra yada buhar banyosu da yapıldıktan sonra ciltte yumuşama meydana gelir ve gözenekler açılır. İşte bu noktada yüze kil maskesi temizliği yapılır. Cildin üst tabakasındaki ölü hücrelerin arındırılmasında ve temizlenmesinde gözle görülür çok iyi sonuçlar verir. Kil maskesi ile cildin yaşlanma sürecini yavaşlatarak cildin daha genç bir görünüm kazanmasına ve daha canlı bir bakış açısı sağlar. Bu sayede kil maskesi devreye girerek içeriğindeki mineraller killeri ile ciltte fazla yağı ve kiri derinlemesine arındırır.
Kil Maskesi Ve Çeşitleri;
Cilt bakımında artık kil'in kullanılması geleneksel bir yöntemle uygulanan kil çeşitlerinin sayesinde ölü hücreleri uzaklaştırarak, bağ dokusunu güçlendirmesi ve kan, lenf dolaşımını arttırmak gibi özelliğine sahiptir. Kilin kırmızı, yeşil, mavi ,gri, pembe, sarı ve beyaz gibi birçok farklı renklerine sahiptir. Her kil'in kendine özgü mineral ve aktif enzim içeriği bulunur ve kendine has rengini veren de bu içeriktir.
Beyaz kil, emici gücüyle ünlüdür. Ciltteki pürüzleri temizleyip, yağ molekülü olan sebumun faaliyetini azaltıp, cilde yeniden ışıltı kazandırıyor.
Yeşil kil, yağlı ciltlere iyi gelen, sivilce ve siyah nokta oluşumunu azaltır. Gözenekleri küçültür.
Sarı kil, Güneş lekelerine iyi geliyor. Ayrıca yüzün katmanlı bölgelerine olağanüstü güce sahiptir.
Kırmızı kil, kan dolaşımı üzerinde etki yaratırken, mavi kil, dokulara daha fazla oksijen gitmesini sağlar.
Kil Maskesinin Cilt Üzerindeki Faydaları;
- Kil çok doğal bir maddeye sahiptir
- Cildin yağdan arınmasına yardım eder
- Cildi temizler
- Cildi sıkılaştırır
- Cildi besler
- Toksinleri atar
- Ciltteki mikropları arındırır
- Cilt içindeki sıvı mekanizmayı düzenler
Kil Maskesi Kullanım Tavsiyeleri;
Başlanan kil maskesi yüzün cilt için uygun bir temizleme ile yıkanır. Sonra hazırlanan kil maskesi ile ince bir tabaka halinde cilde uygulanır. Göz altlarına ve üstlerine sürülmüyor. Maskenin sürülme işlemi uygulandıktan sonra sırt üstü uzanılır veya kafanın arkaya doğru yatırılır. Ayrıca maske yıkanana kadar konuşmuyor ve mimik yapılmıyor. Bu tarz maskelerde çatlama oluştuğundan ciltte iz kalma gibi sebepler doğabilir. Maske tamamı kurumadan, kenarları beyazlaşmaya başlarsa, elle maskeye sürüldüğünde ele yapışmayacak şekle gelince duru su ile yıkanır ve uygun nemlendirici sürülür.
Kil Maskesinin Temizleme Önerisi;
Doğal haline kurumaya bırakılır. Bu esnada konuşmak, gülmek yada çatlakların belirginliğine sebep olacak başka bir harekette bulunulmaz. Maske tam anlamıyla kuruduğunda, şişe suyu yada gül suyuyla temizlenir ve cilt pamukla kurulanır.