Kil maskesi ne işe yarar? Çok eski tarihlere dayanan bir geçmişi olan kil, günümüzde özellikle cilt bakımı için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Birçok kozmetik üründe kil maskesi bulunmaktadır. Kil maskesi ve renklerinin cilt tiplerine göre çeşitleri bulunmaktadır.

Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

  • Kil maskesi cilt tonu rengini tek renk olarak düzenlemektedir. Ciltte bulunan lekeler, akneler ve siyah noktalara karşı etkilidir. Kil maskesinden sonra cilde uygulanan nemlendirici krem ile cilt hücreleri kendini yeniler.
  • Kil maskesinin kanı hızlandırıcı bir özelliği vardır. Hücre yenileyici özelliği ile cildin altında kalan  ve çıkamayan aknelere karşı oldukça iyi gelen bir maske türüdür. Cilt yüzeyine çıkmayan, ancak el ile fark edilen pütürlerin giderilmesini sağlar. 1 aylık düzenli kullanım sonucu cilt altında elle fark edilen pütürleri zamanla yok eder.
  • Kil maskesinin tavsiye edildiği miktarda kullanıldığı zaman olumlu etkilerinden yararlanmak mümkün olur. Gün aşırı sürülmesi kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Çünkü kil yüzün gerilmesine yol açarak kırışıklıkların oluşmasına yol açar. Haftada ya da 10 günde bir defa kullanılması önerilmektedir.
  • Kil maskesi yüzde sivilce oluşumunu önler. Ayrıca yüzde oluşan lekeleri düzenli kullanım ile yok eder.
  • Cilde uygulanan kil maskesi cildi müthiş bir hız ile uyarır. Yüze sürülen kil maskesinden kısa bir süre sonra yüzde yanma hissi başlar. Bu nedenle maske ciltte fazla bekletilmemelidir. Çünkü uzun süreli bekletişlerde cilde yararlı olan hücreler ölebilir. Belirli aralıklar ile uygulanan kil maskesi cilde canlılık kazandırır.

Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Kil ile bir miktar su karıştırılarak krem kıvamına getirilir. Hazır hale gelen maske yüze ince tabaka şeklinde sürülür. Maske yüzde 5 dakika kadar bekletildikten sonra ılık su ile yıkanır. Maskenin hazırlanışında su yerine gülsuyu da kullanılabilir.