Hipoekoik Nodül, halk arasında tiroid nodülü olarak bilinmektedir. Hipoekoik nodül yani tiroid nödülü, tiroid bezinde oluşan bölgesel şişliklere verilen isimdir. Daha çok yetişkin bireylerde görülür ancak az bir sıklıkta olmakla beraber çocuklarda da görülebilir. Toplumda görülme insidansı yüksek bir rahatsızlıktır.  Bu rahatsızlık tiroid bezinin yapısında olmaması gereken yumru benzeri kitlelerin ve şişliklerin var olduğunu anlatır. Tiroid nodül rahatsızlığında oluşan kitleler genellikle rahim, meme ve karaciğer gibi bölgelerinde meydana gelir. 


Hipoekoik nodül varlığında gerekli tetkikler ve araştırmalar yapılmadan önce, kanserdir demek doğru bir ifade olmaz. Lakin tiroid bezinde oluşan bu nodüllerin sebepleri arasında çok az bir sıklıkla olmakla beraber tiroit bezi kanseri de vardır. Yani kanser olma riski az da olsa vardır. 

Hipoekoik Nodül Tedavisi

Hipoekoik nodül varlığında kanser riski söz konusuysa erken müdahalenin sonuçları ciddi oranda yüz güldürücü olmaktadır.
Kanser yahut kötü huylu olmayan kitleler varsa genelde takip edilir, hızlı büyüme yahut basına bağlı nefes darlığı gibi şikayetler varsa ameliyata alınır. Gerekli durumlarda radyoaktif iyot tedavisi, ilaç ile hormon tedavisi seçenekler arasındadır.