Goji berry yaprağı, küçük ve yumuşak meyveleri olan odunsu bir çalı formunda bitkidir. Tibet'te yetişen bu bitkinin sağlığımız için pek çok yararları vardır. Goji berry'nin diğer adı kurt üzümüdür. Buna mutluluk meyvesi de denilmektedir. 


Goji berry yaprağı faydaları nelerdir?
Antioksidan oldukça fazladır, uzun yaşam için önde gelen bitkilerdendir, içerisinde oldukça protein vardır, C,E ve B vitaminleri içerir, kolesterolü düşürücü bir etkisi vardır, güçlü bir anti bakteriyeldir. İçerisinde çinko, fosfor, kalsiyum ve 19 farklı amino asit vardır, kanserden koruyucu bir etkisi varken aynı zamanda tümör hastalıklarıyla da savaşır, kalp ve kan basıncında düzenleyici etkileri vardır, vücut direncini arttırır ve göz sağlığımız için önemli bitkilerdendir. Ayrıca zayıflamak için de bu bitki kullanılmaktadır.

Goji berry yaprağı nasıl kullanılır?
Goji berry meyvelerini günde bir kaç avuç alarak tüketebilirsiniz. Biraz daha az veya biraz daha fazla almanızda herhangi bir sakınca yoktur. Tam olarak etki görmek için bu kullanımı düzenli hale getirmelisiniz. Goji berry yaprağını çiğnemek, çayını yapmak, çorbasını yapmak ve salatasını yapmakta herhangi bir sakınca yoktur. Goji berry yapraklarını vakumlu poşetlerde veya cam kavanozlarda güvenli bir şekilde saklamalısınız.