Ebegümeci kürü, hastalıklara uygun olarak uygulanır. Kür uygulaması yapılırken on gün uygulanır ve sonra üç gün ara verilir ve sonrasında on gün daha uygulanır. Hareketli Bağırsak sendromu için uygulayabileceğiniz bu kür ile evinizde rahatlıkla hazırlayıp uygulayarak rahatlayabilirsiniz. Ebegümeci yaprakları yapışkan bitki sıvısı ile birlikte glikoz, pektin, yağ esansları ve bir miktarda tanen bulunur. 


Ebegümeci kürü nasıl uygulanır

Ebegümeci kürü için gereken kurutulmuş ebegümeci kökleri hariç bitkinin tamamı kullanılır. Hareketli bağırsak sendromu için uygulanan bu kürde bir tatlı kaşığı kurutulmuş ebegümecini (en fazla 10 gram) kaynayan 1 su bardağı içme suyuna ekleyin ve ağzını kapatarak kısık ateşte 5 dakika kadar bekleyin daha sonra altını kapatarak ağzı kapalı olarak 5 dakika daha demlenmesi için bekleyin. Bu sürenin sonunda ılınmasını bekleyin ve süzgeçle süzerek yavaş için. Bu kürü on gün yaptıktan sonra üç günlük ara vermeniz ve sonra bir on gün daha uygulamanız gerekir. Bu süreden daha fazla uygulanması önerilmez. Daha uzun süreli kullanımlarda bağımlılık meydana gelir. Uygulama yapmadan önce herhangi bir alerjinizin olup olmadığına dikkat etmeli ve doktorunuzun uyguladığı tedavi dahilinde kullandığınız bir ilaç varsa kullanmaya devam etmelisiniz. Doktorunuza uygulayacağınız kür hakkında bilgi verirseniz ilaçlarla bir etkileşimi olup olmadığını kontrol etmenizde fayda vardır. Ebegümeci solunum yolu rahatsızlıkları ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına da faydalıdır.

Ebegümecini kullanmaması gereken kişiler hamileler ya da hamile kalmayı düşünen kadınlar ile emziren kadınlar, depresyon tedavisindeki kişiler, şeker hastalığı nedeni ile ilaç kullanan kişiler ve tansiyon ilaçları kullananlardır. Uygulanacak her türlü kür mutlaka doktorunuza danışılarak yapılmalıdır.