Chia tohumu yağı, özellikle saç ve cilt üzerinde çok önemli faydaları vardır. Chia tohumundan çıkarılan yağın vücut sağlığı açısından da bir çok faydası bulunmaktadır. Beslenme uzmanları chia tohumunu, yüksek besin değerleri içerdiği için mutlaka tüketilmesi gerektiğini söylemektedirler. Chia tohumları rengi üç renk olmaktadır; siyah, kahverengi ve beyaz renktedir. Chia bitkisi nane ailesine ait olup, kısa boylu bir bitkidir. Chia bitkisi tohumları çapı yaklaşık 1 mm olup çok küçüktürler.

Chia tohumundan günde bir avuç tüketmek, vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılamaktadır. Aynı zamanda vücuda enerji verdiği için beyin fonksiyonlarının gelişmesini sağlamaktadır.

Chia tohumu yağı soğuk pres yöntemi ile çıkarılmaktadır. Chia tohumu yağının en önemli özelliklerinden biri içerisinde %60 oranında omega 3 asitlerini bulundurmasıdır. Omega 3 bakımından çok zengin olan chia tohumu yağı, kemik gelişiminde ve cilt bakımı için tüketilmesi gereken besinlerden birisidir.

Chia tohumu yağının faydaları;
  • Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Cilde hafif masajlar ile uygulandığında cilt üzerinde bulunan ölü hücrelerden temizler, kırışıkları engeller, cilt lekelerini ortadan kaldırır ve cildi daha pürüzsüz, aydınlık bir görünüme sahip olmasını sağlar.
  • Nemlendirici özelliği yüksek olan chia tohumu yağı, uygulandığında cildi nemlendirmektedir. Özellikle ciltteki kırışıklıklara uygulandığı zaman botoks etkisi yaptığı söylenmektedir.
  • Aynı zamanda alerjik özellikli ciltlere uygulandığında iyileşme etkisi göstermektedir. Pişik ve kızarıklıklara çok iyi gelmektedir.
  • Sertleşen ve nasırlaşan ciltlere uygulandığında cildi nemlendirir ve sertlikler kısa zamanda yok olur. Kol, dirsek ve ayak topuklarına özellikle uygulanması çok faydalıdır.
  • Güneş yanıklarına karşı çok iyi gelmektedir. Cilde sürüldüğünde güneş yanıklarına ve güneş lekelerine karşı çok etkilidir.
  • Chia tohumu yağı saçlara uygulandığı zaman saçları daha canlı ve parlak göstermektedir. Aynı zamanda saçların daha sağlıklı uzamasını sağlar.
  • Genetik olarak saçları daha erken beyazlaşan kişilerin saçlarının daha geç beyazlaşmasını sağlamaktadır.
  • Aynı zamanda tırnak bakımında da oldukça etkilidir. Tırnaklara hafif masaj yaparak uygulandığı zaman tırnak kırılmasını engeller ve tırnaklar daha sağlıklı uzar.